Klimaatmars Amsterdam

Klimaatmars Amsterdam

Terwijl de doopsgezinden in Drachten vieren met de middenleeftijders, doen enkelen van ons in mee aan de ‘Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid’ in Amsterdam.

Joke schrijft:
Met de bus van Milieudefensie, die om 10 uur uit Leeuwarden vertrok, waren we mooi op tijd in de prachtige Westerkerk in Amsterdam, om de Interreligieuze Klimaatviering mee te maken.
Indrukwekkend klonk het gezongen Lacrimosa van Mozart en de woorden van de 17 jarige Sytze, die ons op weg stuurde met “Hoop”. Langzaam schuifelden we in drie uur tijd van de Dam met nog 85.000 anderen naar het Museumplein. Relaxte agenten stonden langs de kant, een paar pro-Palestijnse borden en vlaggen, groepjes muzikanten waaronder ook een koor van de “Grootouders voor het Klimaat”.
De stoet bestond uit heel veel groeperingen, waaronder ook  de mensen van de Groene Kerkendag van een week ervoor in Drachten, verder ouders met hun kleine kind op de nek, scholieren en oudere mensen met spandoeken en borden met ludieke en serieuze teksten, zingend of in gesprek en genietend van zoveel eensgezindheid en het droge weer. Met z’n allen één zelfde zorg: “Hoe gaat het verder met onze aarde?”. Tijd om naar sprekers te luisteren hadden we niet. De bus stond om 5 uur op ons te wachten. Voldaan ploften we neer op onze zitplaats. Wij hadden onze stem laten horen nu de 22e nog!