Mondig op Zondag: sfeerimpressie

Mondig op Zondag: sfeerimpressie

Op 16 juni vond Mondig op Zondag plaats. Een dag waaruit blijkt dat de doopsgezinden in Nederland geen ingedut groepje vormen, maar een vitale geloofsgemeenschap.

‘Valt er nog wat te vieren?’ was het thema voor 2024. Zeker! Doopsgezinden streven naar vrede en gelijkheid voor iedereen, gaan samenwerkingen aan en zijn liever actief betrokken dan alleen in overleg. Vandaar ook dat verschillende doopsgezinde gemeenschappen hun zondagse dienst verplaatsten naar Elspeet, toen werd aangekondigd dat dit jaar het Gemeenteberaad op een zondag zou worden georganiseerd.

Met meer dan tweehonderd mensen moest de viering worden verplaatst naar het Lucasgat, omdat de oorspronkelijke locatie, de grote zaal, te krap werd voor het aantal deelnemers. Wat een feest! Elk jaar mogen we meer doopsgezinden verwelkomen!

Het Gemeenteberaad op zondag houden is zeker voor herhaling vatbaar, omdat de meeste mensen op zondag vrij zijn. Bovendien is er geen betere dag dan zondag om tot zelfreflectie te komen.

Het werd een vol programma, met verschillende workshops voor jong en oud. De dag werd afgesloten door Rikko Voorberg. Hij inspireerde ons met zijn verhaal over actie: gewoon doen waar je in gelooft en dan volgt de rest vanzelf. Dat leek vandaag ook even te gebeuren. ‘De locatie begint te knellen. Ik vind het altijd fijn om naar Mennorode te gaan. Maar deze keer ervaarde ik voor het eerst de begrenzing’, schreef een zuster na afloop.